Conclusie voor de Run2dayrunners Barneveld:

Vrijdaggroep geen veranderingen (probeer zo mogelijk afstand te houden).

Dinsdagavond startlocatie nabij Brandsen Auto dus niet bij van Beek Schildersbedrijf verzamelen.

Locatie van Beek gesloten dus geen toilet mogelijkheden wel kan er kleding in de auto gelegd worden.

Na een fel debat trekt het kabinet het scannen van QR-codes bij deelname aan de buitensport in. Maar de sportsector is er nog niet helemaal van af. Vanaf 6 november 2021 moeten je hardlopers bij de club de QR-code laten scannen bij onder meer het gebruik van kleedkamers en bij de horeca van een vereniging (18 jaar en ouder). Namens Hardlooptrainers Nederland is voorzitter Theo van Maanen blij met de aanpassing. Theo: “Trainingsgroepen zijn niet heel groot waardoor het scannen van de QR-codes niet veel tijd vraagt. Bij verenigingen wordt het nu wel goed opletten bij het scannen van de QR-codes bij de sportkantine, de kleedkamers en op de terrassen van de horeca. Dat zijn vaak verschillende locaties en dat vraagt om meer inzet van vrijwilligers.”

.Hardlooptrainers Nederland is dan blij met de uitkomst van het Kamerdebat van gisteravond. Voorzitter Theo van Maanen: “We moeten nu wel heel kritisch de lijnen in de verenigingen uitzetten. Het vraagt oplettendheid en meer vrijwilligers om de QR-codes te scannen bij de kantine, toilet en kleedkamer. Daarbij vraagt het Kabinet dat het publiek 1,5 meter afstand tot elkaar moet houden en tot de sporters. Het is alsnog een stevige klus maar als we daarmee de hardloopsport openhouden zijn we als vakvereniging vóór. We hebben nog vers in ons geheugen waarbij tijdens de lockdown trainingen praktisch bijna onmogelijk waren. Nou houden we met elkaar de mogelijkheid op het deelnemen aan hardlopen en atletiek bereikbaar.”

De aanpassing is ook gunstig voor hardloopevenementen in de buitenlucht. In de oorspronkelijke aanpak moest de organisator het publiek langs het parcours controleren op de QR-code. Dat is eruit en is ingewisseld voor het advies dat het publiek 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Daarmee kunnen loopevenementen doorgaan en dat zijn voor hardlopers vaak belangrijke doelen om in de trainingen naartoe te werken. Hardlooptrainers Nederland is daarom blij met de aanpassing.

Waar moet je een QR-code scannen:

  • Sportkantine of horeca
  • Terras van de horeca
  • Kleedkamers
  • Toilet
  • Publiek houdt 1,5 meter afstand aan (advies)
  • Denk ook aan het scannen bij een apart krachtlokaal of zaal voor oefeningen

De wijzigingen zijn nog afhankelijk van de goedkeuring op het voorstel van minister De Jonge aan de Tweede Kamer.