Run2dayrunners Huissen is een actieve club die zich bezig houdt met sportief hardlopen.

Onlangs werd ik door oud leden benaderd met het onheuglijke nieuws dat Pheidippedes Huissen ging stoppen als hardloopclub. Allereerst natuurlijk ontzettend jammer dat het niet is gelukt deze club, welke al meer dan 25 jaar bestaat, geen vervolg te kunnen geven! Zij stelde mij de vraag of ik er voor open stond en wilde nadenken over een voortzetting van de club in dezelfde, dan wel andere vorm. Uiteraard neem je zo’n besluit niet direct, dus ik heb even de tijd genomen hier over na te denken.

Ik wil jullie melden dat ik heel graag een nieuwe club opricht om het hardlopen in Huissen weer een boost te geven. Ik wil de oud-leden die mij benaderd hebben dan ook bedanken dat zij mij dit gevraagd hebben, het was anders niet zo snel in mij opgekomen om dit op te gaan zetten.

De naam Pheidippides wordt Run2Day Runners Huissen, een hardloopclub voor jong en oud, van beginner tot gevorderde loper! Het belangrijkste voor ons als hardloopclub is het plezier blijven ontdekken in het hardlopen. Waar je jouw plezier ook uithaalt tijdens lopen zal voor iedereen anders zijn, maar wij willen hier graag aan bijdragen.

Graag stel ik mij voor, niet iedereen zal mij immers kennen. Ik ben Theo van Maanen. Eind jaren ’90 ben ik begonnen met Run2Day Runners Barnveld. Inmiddels heb ik, net als de club Pheidippedes, heel wat jaren ervaring. Deze ervaring stopt niet met de andere loopgroepen en hardloopclubs, maar ik ben ook voorzitter van Hardlooptrainers Nederland. Hier zijn inmiddels al meer dan 600 hardlooptrainers in Nederland bij aangesloten.

De trainingsmethode die gevolgd gaat worden met Run2Day Runners Huissen zal de coopertest als basis hebben. Hier zal in een separaat document uitgebreid op in worden gegaan met de juiste uitleg.

We willen de trainingsavonden organiseren op de dinsdag. De trainers die de trainingen gaan verzorgen zijn Harry van Ginkel (dinsdagavond).

We willen de trainingsavond organiseren we op de dinsdagavond. De trainers die de trainingen gaan verzorgen zijn Harry van Ginkel en Louis Jurjus. Harry zullen de meeste van jullie wel kennen als trainer, maar Louis gaat zijn training carrière starten bij Run2Day Runners Huissen en zal per september de opleiding gaan starten.

Wil jij je aansluiten bij de nieuwe hardloopclub in Huissen, laat het ons weten! Wanneer de mogelijkheden er weer zijn om samen te mogen komen gaan we direct van start. Op de website is een formulier te vinden voor 2 gratis proeftrainingen en een formulier voor een lidmaatschap. Meld je aan en tot snel!

 

Hardlopen:

Tijd: De trainingen van de groepen (16 t/m 88 jr.) zijn op dinsdagavond van 20:00u tot 21.15u.

 

Locatie

Sporthal De Brink Huissen